Uređenje javnih površina Općine Antunovac

DSCN9571

Općina Antunovac hortikulturno uređuje javne zelene površine, sadnjom proljetnica u cvjetne rondele i gredice, u središtima oba naselja i uz spomenike, radi podizanja kvalitete vizualnog identiteta naselja.

Javne zelene površine i ove godine održavati će se pomoću programa javnih radova na području Općine Antunovac u kojem je zaposleno deset dugotrajno nezaposlenih osoba na šest mjeseci.

Program je usmjeren je na opće – društvenu korist i obuhvaća: revitalizaciju javnih površina, gospodarenje otpadom, zaštita i očuvanje prirode i kontrola onečišćenja.

Također su u citylight table i stalke za bicikle postavljene i turističke karte biciklističke rute Cross-Border-Bike Projecta sufinanciranog sredstvima EU kroz program Prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska s putokazom za bicikliste od Ivanovca-Antunovca-Osijeka do Pečuha u Mađarskoj.

Osim uređenja naselja, u sklopu javnih radova su i poslovi skrbi o starijima i nemoćnima u kućanstvima i pružanja pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova i obveza ili kod odlaska liječniku, ljekarnu, poštu ili neku od ostalih javnih ustanova i komunalnih tvrtki. U programu skrbi zaposleno je 20 žena koje skrbe o 60 korisnika (starih i nemoćnih, osoba s invaliditetom).

DSCN9572

 

DSCN9577

DSCN9579